Derde kerstdag

Het is tweede kerstdag. De eerste vierde ik met mijn gezin en hun families. Deze is van mijn vriendin, mijn kat, en ik. Zij ligt in bad met een glitterbruisbal, de kat zit in de boekenkast. We eten MCDonalds, omdat het nu vegetarische burgers heeft, de kat krijgt iets met schol en garnaal. Ik wou vooral dat ik me niet opgejaagd en schuldig voelde, maar gewoon ongelukkig. Dat het 2019 was en we wel verder zouden zien. Morgen mag ik weer naar werk, het is bijna een bevrijding, ik hou mijn mond voor zolang het duurt en tel tot tien.

4 reacties

 1. Dat doe je goed Anne! December is sowieso mijn maand niet. Vakantie kwam eigenlijk net te laat
  Sint/kerst, allemaal extra dingen waar je rekening mee moet houden. En er komt altijd nog wel iets extra’s bij…niet heel handig met mijn adhdhoofd. En mijn dochter heeft net zo’n hoofdje…

 2. 4e kerstdag

  Kerstdagen bewust (dankzij coach/haptonoom) geen afspraken ingepland. Merkte pas hoe gestresst ik was, ondanks de rustige dagen in het vooruitzicht, toen ik bij een tuincentrum 1 snoer met >700 kerstlampjes kocht en daar de ontzettende opluchting voelde dat ik geen 4x 100 lampjes uit de knoop hoefde te halen, die niet in de boom moest zien te krijgen en daar dus geen uren mee bezig hoefde te zijn…
  Dit snoer zat er met een klein half uur in!
  Ik heb eigenlijk genoeg aan de stress van alle dag. Op tijd koken, eten en het boodschappen doen. En ook nog btje gezellig zijn met mijn kind.
  Wat in deze tijd ook nog niet zo eenvoudig bleek omdat zij er ook doorheen zat. Geen zin meer in school, het eeuwig moeten, het constant in de pas moeten lopen, erin proberen te passen, erbij proberen te horen…en ze is pas 9….
  Ze wil nu eigenlijk alleen maar in pyama of onesie op de bank met tablet spelletjes spelen of engelse vloggers volgen. Samen tv kijken, bord/kaartspelletjes, knutselen, bakken staat op een goeie tweede plaats. Dus doen we dat. Zelfs de bios kan haar vandaag niet verlokken om de deur uit te gaan.
  Morgen of overmorgen, 5e/6e kerstdag, dan maar samen even langs opa met de tegen die tijd zelfgebakken cupcakes…

  1. Heee Pria, klinkt alsof de vakantie niets te vroeg kwam voor jou en voor je dochter! Ik ben weer aan het werk… heb de vakantiedagen opgemaakt in een maand waarin ik nog energie had. Deze tijd is altijd een beetje vlak…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *